|
|
Yoğurtlama (Alanya Antalya) |
|
hemşiranım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.10.2019
Mesajlar: 38 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc146205
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2019
2,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://alanya.bel.tr
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
5 adet kırmızı biber
5 adet yeşilbiber
1 kg süzme yoğurt
4 diş sarımsak
Kızartmak için yağ
Tüm malzemeler yıkanır ve isteğe bağlı şekilde doğranır. Doğranan sebzeler sırasıyla patates, kabak, kırmızıbiber, yeşilbiber ve son olarak patlıcan kızartılır.
Kızartılan tüm sebzeler bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarımsak ile karıştırılır, servisi yapılacak sunum tabağına alındıktan sonra sebzelerin kızartıldığı yağdan 1 yemek kaşığı yoğurtlamanın üzerine gezdirilerek servisi yapılır.
Not: Yıkanıp doğranan sebzeler kurutulur. İsteğe bağlı şekilde kızartmadan hemen önce tuzlanabilir. Patlıcan istisnai olarak kızartılırken yağ çekmemesi için kızartılmadan 15-20 dk önce tuzlanmalıdır.
|
|
Yoğurtlama (Alanya Antalya) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|