|
Yoğurtlu Çevirme Çorbası (Kütahya) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116427
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2016
2,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
500 gr. Süzme yoğurt
2 kaşık un
1 yumurta
6 bardak su (2 bardak et suyu 4 bardak su)
1 çay bardağı pirinç
Tuz
Tereyağı
Kırmızı biber
Nane
Bir tencereye yoğurt, yumurta, un konularak kaşıkla iyice ezilir. Yavaş yavaş su ilave edilerek orta ısıdaki bir ocakta kaynayıncaya kadar ağır ağır karıştırılır. Kaynadıktan sonra tuz ve 2 bardak et suyu ilave edilir. Pirinçler iyice yumuşayana kadar ateşte pişirilir. Sunum; üzerine tereyağı kızdırılarak kırmızı toz biber konulup arzuya göre nane ilave edilerek servise sunulur.
|
|