Kek hamuru için:
1.5 su bardağı un
75 g kakao
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
170 g yoğurt - 80 ml su
1 çay kaşığı vanilya
90 g tereyağı
3 yumurta
250 g şeker
Glazür için:
170 g pudra şekeri
75 g kakao
3 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı vanilya
Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve bir tutam tuzu karıştırıp bir kenara alın. Ayrı bir kapta yoğurt, su ve vanilyayı karıştırın. Bir kasede tereyağı ve şekeri çırpıcı yardımıyla çırparak karışıma ekleyin. Yumurtaları ilave edip tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar karıştırın. Geniş bir kaba unlu karışımın yarısını alarak yoğurtlu karışımı dökün ve bir spatula yardımıyla yavaşça karıştırın. Kalan unlu karışımı ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı yağlanmış ve hafif unlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Soğuması için kenara alın. Glazürü için gerekli tüm malzemeyi bir kaseye alarak bir çırpıcı yardımıyla çırpın. Soğuyan kekin üzerine gezdirerek dilimleyip servis yapın.
|