300 gr. yoğurt
150 gr. mayonez
1 büyük ya da 2 küçük diş sarımsak
2 çorba kaşığı maydanoz
1 çorba kaşığı dereotu
1 çorba kaşığı frenk soğanı
15 ml. limon suyu
15 ml. elma sirkesi
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Kırmızı tatlı pul biber
2-3 çorba kaşığı süt
1. Tüm yeşillikleri karartmadan ince şekilde kıyın.
2. Sarımsakları püre haline getirin.
3. Yeşillikler hariç tüm malzemeleri bir kaba alın ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
4. Servis etmeden önce kıyılmış yeşillikleri de karıştırın.
5. 2-3 çorba kaşığı süt ilave edip tekrardan karıştırın ve servis edin.