|
Yoğurtlu Dolma (Şanlıurfa) |
|
keskin ışık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Gazipaşa-Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc67172
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2011
2,270 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.urfaurfa.com
Yarım kilo ince bulgur
Yarım kilodan biraz az kalın bulgur
1 çay bardağı un
1 kaşık tuz
Üzerini kapatacak kadar su
1 tatlı kaşığından az kırmızı biber
50 gr margarin
3 diş sarımsak
Yoğurt
Malzemeleri tencereye koyun üzerini kapatacak kadar su koyup bir iki karışımdan sonra pişmeye bırakın (kısırda yapılan işlemin aynısı)pişince ocaktan indirip bir tabağa soğuk su koyun ve bulgurlu karışımdan bir beze alıp o bezedende istenilen büyüklükte parçalar koparıp dolma gibi avucunuzda bir ileri bir geri yuvarlayın aynı işlemi bulgurlu karışım bitene kadar yapın unutmayın güzel ve kolay şekil verebilmek için sıcak sıcak yapmanız lazım işlem bitince ayrı bir yerde yogurda biraz sukatıp sos kıvamı verin istenirse sarımsak eklenir ve dolmaların üzerine dökün ayrı yerde margarini eritip kırmızı biberi ekleyin karıştırıp yoğurtlu dolmanın üzerinden gezdirin.
|
|