|
|
Yoğurtlu Erişte Çorbası (görsel) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc24899
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2008
6,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türkçe altyazılıdır.
[url=https://video.lezzetler.com/YoğurtluEristeCorbasi.video][/url]
Mütevazı Lezzetler'den selamlar saygılar
bu gün şifalı bir çorba tarifi hazırlayacağız
"Yoğurtlu Erişte Çorbası"
önce malzeme listesine bir bakalım, ondan sonra hep birlikte yapımına geçelim
1 kâse erişte
1 adet haşlanmış, ayıklanmış, tavuk göğsü
4 su bardağı su
4 su bardağı tavuk suyu
1 kâse yoğurt
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 adet yumurta
ve yeteri kadar tuz
üzeri için; 8 - 10 dal maydanoz
4 su bardağı suyumuz vardı malzeme listesinde
biz onu tencereye aldık, kaynattık
bir miktar tuz ekledikten sonra, 1 kâse eriştemizi katıyoruz
ve 5 - 6 dakika haşlıyoruz
tariflerimiz her zamanki gibi çok kolay
şimdi yoğurtlu küçük bir terbiyemiz var
eriştemiz haşlanırken onu hazırlyoruz
1 kâse yoğurdumuz vardı
2 çorba kaşığı un var
1 adet yumurta
arzu ettiğiniz kadar tuz
ve 4 çorba kaşığı kadar ayçiçek yağı
pürüz kalamayana kadar bu karışımı çırpacağız
karışımımız olmaya başladı ama biraz su ilave edersek kıvamı daha iyi olacak
eriştelerimiz şişmeye başladı
4 su bardağı kaynar tavuk suyumuz var, şimdi onu ilave ediyoruz
önceden 3 bardağı ilave ettim, şimdi dördüncü bardağı ilave ettik
kaynamasını bekleyeceğiz
çorbamız kaynamaya başladı, hazırladığımız tavuk göğsünü de ilave ediyoruz
1 - 2 dakika da bu şekilde pişirelim
artık çorbamızın son aşamasına geliyoruz
hazırladığımız yoğurtlu karışımı, erişteli karışımla birleştireceğiz
terbiye ilave ederken basit bir kural vardır
kaynamakta olan çorbadan bir kaç kaşık terbiyeye ilave edilir
ve karıştırılır bunun da sebebi...
yoğurdun kesilmemesi içindir
şimdi ilave edebiliriz
ve hemen karıştırmaya devam ediyoruz
kaynama noktasına gelene kadar karıştırıyoruz
çorba kaynamaya başladı, şimdi yarı ateşe indiriyoruz
5 dakika daha kaynatacağız, daha sonra servise hazır
çok güzel kıvamda oldu, ateşi kapattık
servis kâsemize alabiliriz
üzerine kıydığımız maydanozdan da serperek sofraya götürebiliriz
tavuk suyundan şifalı bir çorba hazırladık
neden şifalı diyorum; bilirsiniz soğuk algınlığına tavuk suyuna çorba derler
bunun neden nedir? burun mukozasının tıkanıklığını tavuk suyu açar, bu yüzden
inşallah yaparsınız ama, sağlıklı günlerde yaparsınız
Afiyet Olsun!
ML® Erişte için tıklayın
ML® Yoğurtlu Erişte Çorbası için tıklayın
|
|
Yoğurtlu Erişte Çorbası (görsel) Tarifleri Video Makarna Tarifleri
|
|