|
|
YOĞURTLU KEBAP |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29517
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2008
1,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. yağsız kuzu kuşbaşı (şişlik)
1 soğan (rendelenmiş)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kekik
tuz, karabiber (arzuya göre)
4 uzun kebab şişi
1 kg. yoğurt (süzme)
2 diş sarımsak (dövülmüş) (istenirse konur)
4 çok olgun domates
4 küçük pide
5 çorba kaşığı SANA
1 çay kaşığı kırmızı biber
Etleri soğan, 2 kaşık zeytinyağı limon suyu, kekik, tuz ve karabiber ile birlikte bir kaseye koyun, iyice karıştırın. Üzerlerini kapatıp kuzu etini 4-5 saat buzdolabında bekletin. Pişmeden 2 saat önce buzdolabından çıkartın. Izgarayı yakın. 4 şişi kalan 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın ve etleri eşit olarak bu şişlere geçirin. Bir tepsiye koyup bekletin.
Yoğurdu tuz ve sarımsaklayıp, dövün. Ilık bir yerde bekletin. Servis tabaklarınızı ısıtıp, sıcak tutun. 2 domatesin kabukların1 soyun, çekirdeklerini çıkartın ve küçük küçük doğrayın. Küçük bir tavada hafif ateşte karıştırarak ve ezerek iyice pişirin. Sıcak tutun, şişlere dizdiğiniz etleri tercihen kömür ızgarasında çevirerek iyice pişirin. Her yüzleri 5'er dakika çevirerek iyice pişirin. Etleri iyice pişerken kalan 2 domatesi de 4'er parçaya bölerek ızgara edin. Pideleri de 1-2 dakika ateşe tutun. Etler pişerken sıcakta durmakda olan servis tabaklarını çıkartıp pideleri küçük parçalar bölerek tabaklara koyun. SANA'yı eritip tabaklardaki pidelerin üzerlerine birer kaşık dökün. Pişmiş sıcak domatesleri de pidelerin üstüne döktükten sonra üzerlerini yoğurtla kaplayın.
Kalan SANA'nın içine kırmızı biberi katın ve bekletin. Etleri şişlerden çıkartıp her tabağa 1 şiş dolu eti koyun. Izgara domates parçaları ve kırmızı biberli yağ ile süsleyin. Derhal servis edin. Üzerine taze meyva ikram etmeniz yeterlidir.
|
|
YOĞURTLU KEBAP Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|