|
|
Yoğurtlu Köfte (Adana) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45575
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2010
2,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
Duru Çiğ köftelik Bulgur 2 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Kimyon 1 tatlı kaşığı
Pul biber 1 tatlı kaşığı
Salça 1/2 yemek kaşığı
Biber Salçası 1/2 yemek kaşığı
Su 6 su bardağı
Un 1/2 su bardağı
Yumurta akı 1 yumurta akı
Sosu için
Sarımsak 3 diş
Tuz 1 tatlı kaşığı
Yoğurt (süzme) 2 su bardağı
Üzerine
Tereyağı (erimiş) 8 yemek kaşığı
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı
Sumak 1 tatlı kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Bulgur geniş bir kaba konur.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, kimyon,pulbiber ve salçalar ilave edilir.1.5 su bardağı kaynar su dökülerek kapak örtülür ve 10 dakika kadar bekletilir.Yumuşayınca iyice yoğrulur. Un ve yumurta akı ilave edilip ara sıra ele çok az su alınarak elastik bir yapı oluncaya kadar yoğrulmaya devam edilir.Köfte hamurundan 2-3 fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yer fıstığı şeklinde köfteler yapılır. Dört buçuk su bardağı su kaynatılır,kalan tız ve köfteler atılır. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirilir,servis tabağına süzülerek alınır. Sarımsaklar soyulur, yıkanır ve tuz ile dövülür. Yoğurt ezilir, sarımsakla karıştırılır ve köftelerin üzerine gezdirilir ya da köftelerle karıştırılır.Tereyağı kızdırılır,kırmızı biber atılarak köftelerin üzerine dökülür. Sumak ve nane serpilerek servis yapılır. (K.K.Odabaşı)
NOT: Tarif Adana alınmıştır. "yoğurtlu fıstıklı köfte" olarak da bilinmektedir. Güney ve Güney doğu Anadolu bölgesinde yaygındır. Kuru soğan ve turşu ile birlikte tüketilebilir. Aynı şekilde hazırlanan köfteye Sivas'ta "Mirik Köfte" denir.(üçer,1992)
ML® Yoğurtlu Köfte için tıklayın ML® Mirik Köfte için tıklayın
|
|
Yoğurtlu Köfte (Adana) Tarifleri Duru Bulgur Yemek Tarifleri
|
|