Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
½ kg. kıyma
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı renk biber
2 yemek kaşığı irmik
2 adet yumurta
Köfte harcı için kıyma, ezilmiş sarımsak, karabiber, kimyon, pul biber, irmik, tuz, yumurta derin bir kapta yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde fındık büyüklüğünde köfte yapılıp, bir tepsiye dizilir ve 45 dakika fırında pişirilir. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakılır. Biraz soğuyunca üzerine yoğurt ve kırmızı renk biber ile kızartılmış tereyağı dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.
|