1 kg dana işkembe
8 diş sarımsak
8 çorba kaşığı yoğurt
5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Yarım adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 ttlı kaşığı pul biber
Temizlenmiş işkembe, kuşbaşından daha büyük doğranır. Düdüklü tencereye atılır. Üzerini 1 santim geçecek kadar su konur. Kapak kapatılır. Pim çıkınca ateş kısılır ve 1 saat kaynatılır. Bu arada sarımsaklar soyulur ve ezilir. Yoğurt, yumurta, limon suyu, tuz, su ve sarımsak iyice karıştırılır. Pişmiş işkembenin üzerine boca edilir. Karıştırarak fokurdayana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis kasesine konur. Üzerine ısıtılmış tereyağlı biber bırakılır.
|