https://esenler.bel.tr/
1/2 adet bayat ekmek
1 kase süzme yoğurt
1 çay bardağı un
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Bayat ekmeği rondodan geçirin. Karıştırma kabına alın. Un ve bir çorba kaşığı su ilave ederek hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopararak misket büyüklüğünde yuvarlak toplar yapın. Tencereye sıvıyağ dökerek yaptığınız topları yağda soteleyin. İçine sulandırdığınız yoğurdu ekleyip pişirin. Dereotunu ince ince doğrayarak kaynayan çorbanın üzerine dökün, ateşten indirin. Erittiğiniz tereyağında naneyi kavurun ve çorbanın üstüne dökerek servis yapın.
|