Oktay Usta
Yarım paket kepekli makarna
1 Çorba kasesi yoğurt
1 Tutam taze nane
2 Adet domates
2 Diş sarımsak
10 Adet taze fasulye
1 Tatlı kaşığı çiçek yağı
Tuz
Yeteri kadar su
Tencereye su koyuyoruz, kaynayan suya tuz, yağ ilave ediyoruz. Kepekli spagettiyi suya döküyoruz. Haşlanınca soğutup, süzüyoruz. Makarnamızı servis tabağına alıyoruz. Diğer tarafta yoğurdu çırpma teli ile çırpıyoruz. İnce doğranmış taze nane, tuz karıştırıyoruz. Makarnamızın orta kısmına sosumuzu döküyoruz. Diğer tarafta kabuğu soyulmuş domatesleri rendeliyoruz. Tavanın içerisinde sarımsakla birlikte soteliyoruz. Bu sosu makarnanın üzerine döküyoruz. Taze fasulyeyi ince ince doğrayıp haşlıyoruz. Soğuk suya alıp bekletiyoruz. Süzüp makarnaya döküyoruz. Servise hazır hale getiriyoruz.
|