|
Yoğurtlu Semizotu Salatası |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172262
Gönderme Tarihi: 25.May.2023
192 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
500 g semizotu
600 g yoğurt
1 ½ tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak, ezilmiş
Semizotunu bol suda yıkayın, ayıklayın ve kabaca kıyın.
Yoğurt, tuz ve sarımsağı iyice karıştırın.
Semizotunu ekleyip tekrar karıştırın. Servis edin.
|
Yoğurtlu Semizotu Salatası |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc177988
Gönderme Tarihi: 30.May.2024
177 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bağ semizotu
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı normal yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağı
Pul biber
Öncelikle 1 bağ semizotunun yapraklarını ayıklayıp güzelce yıkayın ve suyunu süzün. Başka bir kasede yoğurtları, ezdiğiniz sarımsağı ve tuzu karıştırın. Yoğurtlu karışımı semizotu yapraklarının üzerine dökün ve karıştırın. Semizotu salatasını uygun bir tabağa aktarın ve zeytinyağı, pul biberle süsleyin.

|
Yoğurtlu Semizotu Salatası |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc177745
Gönderme Tarihi: 14.May.2024
151 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 bağ semizotu
Yarım çay bardağı konserve mısır
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Zeytinyağı
Öncelikle semizotunu yıkayıp saplarından ayırın. Derin bir kaseye alın. Üzerine mısırı ilave edin. Yoğurt ve mayonezi bir kasede karıştırın. Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin ve yoğurda ekleyin. Tuzla tatlandırın. Yoğurtlu karışımı semizotları ve mısırın üzerine döküp, karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.

|
Yoğurtlu Semizotu Salatası |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180287
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2024
48 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kase semizotu (1 bağ)
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Tuz
Zeytinyağı
Pul biber
Semizotunu yıkayarak, suyunun süzülmesini sağlayın.
Rendelediğiniz sarımsakları, tuz, zeytinyağı ve yoğurt ile karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Hazırladığınız yoğurtlu karışımı semiz otunun üzerine dökerek karıştırın.
İsteğinize göre üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.
|
|