Öncelikle 1 bağ semizotunun yapraklarını ayıklayıp güzelce yıkayın ve suyunu süzün. Başka bir kasede yoğurtları, ezdiğiniz sarımsağı ve tuzu karıştırın. Yoğurtlu karışımı semizotu yapraklarının üzerine dökün ve karıştırın. Semizotu salatasını uygun bir tabağa aktarın ve zeytinyağı, pul biberle süsleyin.
1 bağ semizotu
Yarım çay bardağı konserve mısır
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Zeytinyağı
Öncelikle semizotunu yıkayıp saplarından ayırın. Derin bir kaseye alın. Üzerine mısırı ilave edin. Yoğurt ve mayonezi bir kasede karıştırın. Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin ve yoğurda ekleyin. Tuzla tatlandırın. Yoğurtlu karışımı semizotları ve mısırın üzerine döküp, karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc180287
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2024
10 defa indirildi / yazdırıldı
2 kase semizotu (1 bağ)
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Tuz
Zeytinyağı
Pul biber
Semizotunu yıkayarak, suyunun süzülmesini sağlayın.
Rendelediğiniz sarımsakları, tuz, zeytinyağı ve yoğurt ile karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Hazırladığınız yoğurtlu karışımı semiz otunun üzerine dökerek karıştırın.
İsteğinize göre üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.