Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > YONCA ÇÖREKLERİ (1 adet - 25,809 defa bakıldı)

YONCA ÇÖREKLERİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


YONCA ÇÖREKLERİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70878
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2011
1,818 defa indirildi / yazdırıldı




180 gr (1 su bardağı) kuru kayısı (ince doğranmış)
15 gr taze (yaş) maya
60 gr (1/4 su bardağı) + 1 çay kaşığı şeker
1+1/4 su bardağı ılık süt
1/2 kg (4 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
90 gr (16 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Kayısıları küçük bir kaseye koyup, üstlerine ılık su dökünüz. Kayısıları 30 dakika beklettikten sonra süzüp bir kenara bırakınız.
Bu arada mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, 1 çay kaşığı şekeri ekleyerek çatalla eziniz. 1/4 su bardağı ılık süt katıp kabartınız. Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 15 - 20 dakika, mayalı karışım köpüklenip kabarıncaya kadar bekletiniz.
Unu, kalan 60 gr (1/4 su bardağı) şekeri ve tuzu ısıtılmış büyük bir kaseye eleyiniz. Ortasında bir çukur açıp, mayalı karışımı, kalan 1 su bardağı ılık sütü ve 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı ekleyiniz. Parmaklarınızla ya da bir spatulayla unu yavaş yavaş sulu harcın içine çekiniz. Bütün un karışıp, hamur kasenin kenarından ayrılana kadar karıştırmaya devam ediniz.
Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha çıkarıp 10 dakika yoğurunuz. (Hamur yapışırsa tezgahı yeniden hafifçe unlayınız. Hamuı pürtüksüz ve esnek olmalıdır.)
Büyük kaseyi çalkalayıp iyice kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız. Hamuru bir top haline getirip kaseye koyunuz. Kaseyi temiz ve nemli bir bezle örterek sıcak ve esintisiz bir yerde 1-1,5 saat, hamur kabarıp 2 kat olana kadar bekletiniz.
Kalan 2 çorba kaşığı tereyağla 24 çörek kalıbını yağlayıp, bir kenara bırakınız. Kabarmış hamuru unlanmış tezgahta biraz açıp, üstüne suda bekletilmiş kayısıları serpiniz. Kayısıları hamura bastırıp, 7-8 dakika kadar yoğurunuz. Avuç içlerinizle bastırarak çok küçük 72 top yapınız. Her çörek kalıbına 3 top yerleştirip, kalıpları sıcak, esintisiz bir yerde yeniden 45 - 60 dakika, hamur kabarıp hemen hemen 2 misli olana ve kalıpları doldurana kadar bekletiniz.
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220° C) getirip, ısıtınız.
Bir fırçayla hamuru, kalan 2 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağla yağlayınız. Kalıpları fırına koyup 15 - 20 dakika, çöreklerin üstü nar gibi kızarana kadar pişiriniz.
Kalıpları fırından alınız. Çörekleri tel ızgaraya çıkarıp, biraz ılındırdıktan sonra servis ediniz.






YONCA ÇÖREKLERİ Tarifleri Kete Tarifleri



(1 adet YONCA ÇÖREKLERİ 25,809 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort