Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
600 gr. kuşbaşı et
2 adet soğan
9-10 adet mantar
4-5 yeşil biber
3 domates
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı erişte
1/2 demet dereotu
1 su bardağı kaşar rendesi
Kuşbaşı et, ince doğranmış soğanla kavrulur. Mantarlar küçük küçük doğranıp, kavrulan ete ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Etler, yeşil biber, enginar, küçük küçük doğranan domateslerle birlikte iyice pişirilir. Erişteler, diğer tarafta et suyu ile birlikte haşlanır. Yağlanmış tepsiye önce kavrulmuş et ve sebze karışımı, sonra da erişteler dökülür. Tencerenin üstü kapatılır. 180 derece fırında tekrar pişirilir. Kaşar rendesi ve dereotu ile süslenir.
|