|
|
Yozgat Böreği (görsel) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc57728
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2010
4,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türkçe altyazılıdır.
mehabalar, Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz
bu bölümümüzde İçanadolu bölgemizin güzel şehri...
Yozgat'tan çok lezzetli bir börek tarifi paylaşacağız
"Yozgat Böreği"
ama isterseniz önce malzemeleri öğrenelim
3 adet yufka
1 küçük demet ıspanak
8-10 dilim pastırma, yaklaşık 100 gram
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
ve tuz
yağlamak için; 1 çay bardağı ayçiçek yağı
malzemelerden de anlayacağınız gibi lezzetli börek olacak
hadi hemen yapalım ve tadına bakalım
öncelikle soğanımızı incecik doğruyoruz
şimdi ıspanaklarımızı doğrayalım
elimizden geldiğince ıspanaklarımızı ince kıymaya özen gösterelim
son olarak pastırmayı da şöyle birkaç parçaya keselim
esas lezzeti pastırma verecek
bunları da gene ufak parçalara keseceğiz
bir de böyle keselim
evet pastırmamız da hazır oldu
artık içimizi pişirmek üzere ateşin yanına gidebiliriz
ateşe tenceremizi yerleştirdik
1 çay bardağı sıvı yağı ilave ettik
şöyle biraz ısınsın
ve ince doğradığımız soğanı katıyoruz
şeffaflaşana kadar kavuruyoruz
evet soğanlarımız kavruldu şimdi ıspanağı atıyoruz
ıspanağı çok kısık ateşte pişireceğiz
zaten çok çabuk solar
kapağı da kapatacağız, şöyle bir 10 dakika kadar pişecek
evet ıspanak yumuşadı
pastırmayı ilave ediyoruz
şöyle bir kaç tur çevirdikten sonra hemen kapatacağız
kapağını da kapatıyoruz
artık pastırma da buharda pişti
şimdi tencerenin kapağını açıyoruz
tuzu, karabiberi ve 1 adet yumurtayı ilave ediyoruz
karıştırıyoruz
bu şekilde iç hazırlandı
iç tamamen soğudu, artık yufkaları kesebiliriz
üç yufka üst-üste, keseceğiz
sonra parçalara ayıracağız
şimdi yufkalarımızı bu vaziyetteyken, 8 üçgen parçaya kesiyoruz
önce artı şeklinde, sonra çaprazdan artı şeklinde kesiyoruz
şöyle üst-üste koyuyoruz, çalışmada kolaylık olması için
şimdi iki üçgen yufkayı üst-üste koyacağız
ama önce bir miktar yağ sürüyoruz
buna yağ sürmüyoruz
içimizden bırakıyoruz
paçanga böreği havasında çok lezzetli bir börek oluyor
önce sağdan, sonra soldan katlıyoruz
ve rulo yapıyoruz
diğer börekleri de aynı şekilde tamamlıyoruz
son Yozgat böreğimizi de sardık
orijinal tarifte börekler kızartılır
biz sağlıklı olması açısından fırında pişiriyoruz
bu yüzden üzerine normalden bira daha fazla yağ sürüyoruz
böreği önceden ısıttığımız 190 derece fırına veriyoruz
ve kızarana kadar pişiriyoruz
böreklerimiz fırından çıktı
çıtır, çıtır sıcak ama biz servisi yapalım
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümümüzde...
yöresel bir tarif paylaştık; "Yozgat Böreği"
en kısa sürede deneyeceğinizi biliyorum
çünkü; "hayat bir gündür o da bugündür"
şimdiden Afiyet Olsun!
ML® Yozgat Böreği için tıklayın
|
|
Yozgat Böreği (görsel) Tarifleri Video Makarna Tarifleri
|
|