Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kadayıf hamuru gibi yoğrulup açıldıktan sonra sacda pişirilen yufkalar 8 cm çapında bir silindir olacak şekilde katlanır ve bastırılarak iri baklava dilimleri gibi kesilir. Parçalar 8 cm. boyutunda eşkenar dörtgen şeklinde olur, kurutulur. Özel sepetlerine konulup kaldırılır. Tatlısı yapılacağı zaman bu parçalar suya batırılarak ıslatılır. Bir temiz bez arasına dizilip bekletilir, yani tavlandırılır. Yumurta herlesi denilen un-yumurta, su ve çok az da tuzdan hazırlanmış karışıma batırılır ve kızartılır. Kızaran parçalar soğuk kestirmeye atılır. Buradan tabaklara alınıp üzerine dövülmüş ceviz ekilir. Çabuk hazırlanan lezzetli ve pratik bir tatlıdır, ani misafir geldiği zaman hemen yapılabilir.
|