Malzemeler:
Bugday unu
yag,
tuz su,
peynir-maydanoz veya kiyma-soğan, karabiber.
Yapilisi:
Bugday unu, tuz ve su ile birlikte kulak memesi yumusakliginda yogurulur.
Hamur küçük parçalara ayrilir. Yufka seklinda acilir.
Temiz bir bez üzerine yapismayacak sekilde serilir.
Ayri bir tarafta yufkalari kurut mak için ates yakilir. Üzerine sac konulur. Açilan yufkalar birer birer sacin üzerinde kurutulur.
Sogumaya birakilir.
Börek yapilacagi zaman genis bir kabin içine ilik su ve tuz konulur. Yufkalar tek tek islatilir.
Yagalnmmis tepsiye dizilir.
Arasina arzuya göre hazirlanmis iç paynir-maydanoz veya kiyma- soğan, karabiber kunulur.
Üzerine tekrar islatilmis yufka serilir.
Yaglama islemi tekrarlanarak firinda pisirilir.
|