|
Yufka Çanağında Patates Piyazı |
|
nükte
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc141025
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2019
869 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yufka
2-3 adet patates
1 adet kuru soğan
1 tutam dereotu
1 tutam nane
1 tutam maydanoz
½ adet limon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Bir yufkayı üst üste katlayın. Su bardağı yardımı ile yufkadan yuvarlaklar kesin. İkişer yufka üst üste gelecek şekilde kızgın yağa atın. Kızarırken kepçe yardımıyla çanak şekli verin.
İç harcı için patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Soğanı jülyen, yeşillikleri de minik minik doğrayın. Bir kapta baharatları ve limon suyunu tuzla harmanlayın. Tüm bu malzemeleri karıştırıp yufka çanaklarına pay ederek servis yapabilirsiniz.
|
|