Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yufka Ekmek Böreği (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yufka Ekmek Böreği (Gaziantep)

anaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2017
Mesajlar: 32
Şehir: Paris
Kısa URL: https://ml.md/lc130716
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2017
2,041 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi

500 g Yağsız Kavurmalık Kıyma
3 Adet İnce Yufka Ekmek
150 g İnce Çekilmiş Kuyruk
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Bardak Ilık Su

Kıyma ve kuyruk 1 fincan su ilave edilerek tuz eklenip hafif ateşte iyice kavrulup, ılıtılır. Yufka ekmek(ev ekmeği) ıslatılarak bez sofra altında yumuşatılır. Sulanmış her ekmek eşit olarak uzun olarak 3-4 parçaya bıçakla eşit olarak bölünür. Yufkanın kenara gelen kısımları hafif olarak içe katlanarak yufka düzgün hale getirilir. 25-30cm çapında teflon tavaya, zeytinyağının yarısı sürülür.
Yufkanın içine kıymadan eşit miktarda yerleştirilir. Hafif su serpilip yuvarlanarak ince dürümler haline getirilir. Tavanın kenarından veya ortasından başlanarak, dairevi olarak sığacak şekilde yerleştirilir. Üzerine az su serpilerek ısınması için bir kapak kapatılır. 5dk. orta ateşte, sonra hafif ateşte 10dk. kapağı açık olarak, ara sıra kontrol edilerek altı kızartılır. Aynı büyüklükte bir tabağa ters yüz edilip, yeniden kalan yağ ilave edilen tavaya alınır. Aynı şekilde kısık ateşte yakmadan diğer tarafı da 10 dk. kızartılır.

Not: Kara kavurmaya yufka ekmek batırılarak yapılan yağlı ekmeğin börek tarzında yapılanıdır. Yufka ekmek pişmiş olduğundan kısa zamanda kolayca yapılır. her iki tarafının kızartılması sayesinde gevrek farklı ve lezzetli bir tat oluşur. Sade olarak veya taze ve kuru soğanla yenir. Ayrıca salçalı ve sebzeli çorbaların yanında tavsiye edilir.







Yufka Ekmek Böreği (Gaziantep) Tarifleri Diyarbakır Yemekleri



(1 adet Yufka Ekmek Böreği (Gaziantep) 6,411 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort