4 adet yufka
6 adet kare milföy hamuru
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
İç için:
Yarım kalıp beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
Süt, yumurta ve sıvıyağ çırpılır. İlk yufka yağlanmış tepsiye buruşturarak konur. Sıvı karışımdan biraz gezdirilir. İç malzemeden serpilir. İkinci yufka konur, sıvı malzeme gezdirilir, iç malzeme konur. Bu şekilde 4 yufka aynı şekilde yerleştirilmiş olur. Milföy hamurları tezgahta 3 tane yukarı, 3 tane aşğı kaydırarak konur. Üzerinden merdane geçirilir. Böreğin en üstünü kapsayacak şekilde yerleştirilir. Kalan sıvı karışım sürülür. 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|