MALZEMELER
3 adet yufka,
1 göbek salata
250 gr hindi stroganof
8-10 adet kırmızı turp
3 yemek kaşığı konserve mısır
1 limon suyu
1 kase mayonez
2 yemek kaşığı krema
1 tatlı kaşığı hardal
Tuzot
1 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞ TARİFİ
Yufkaları 4'e katlayıp, ortasına bir kase koyarak bıçakla yuvarlaklar kesin.
Sıvıyağı tavada kızdırıp 3 adeti üst üste koyarak ortasına bir kepçe ile bastırarak çanak şeklinde kızartıp kağıt havlu üzerine koyun. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayıp 3 porsiyon hazırlayın. Stroganof etleri minik doğrayın. Tencereye alıp üzerine az su ilave ederek haşlayıp suyunu çektirin. Göbek salatayı ince kıyın. Turpları ince doğrayın. Mayonez, krema hardal, limon suyunu iyice karıştırn. Servis tabağının altına biraz salata yayın. Üzerine yufka sepeti yerleştirin. Bir kasede salatalar, mısırlar, turplar ve hindi stroganofları tuzlayıp karıştırın. Yufka sepetin içine iyice yerleştirip üzerlerine sos gezdirin. Üzerine top mozerella rendeleyip servis yapın.
|