Malzeme
- Pilavı İçin:
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- ½ demet dereotu
- Tuz ve karabiber
- Harcı İçin:
- 3 adet domates
- 12 adet mantar
- 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 4 adet taze soğan
- 3 diş sarımsak
- Tuz ve karabiber
- Sarmak İçin:
- 1 adet yufka
- 3 yemek kaşığı sıvı Sana
Hazırlanışı
1. Dereotunu ayıklayıp, kıyın.
2. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
3. Taze soğanları ayıklayıp, ince ince doğrayın.
4. Sarımsakları kıyın.
5. Mantarların saplarını çıkarıp, doğrayın.
6. Yayvan bir tenecerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip, pirinçlerin göbekleri saydamlaşana kadar kavurun.
7. Pirinçler kavrulunca içine kıyılmış dereotunu, kalan tuzu ve karabiberi ilave edip, karıştırın. En son olarak içine suyu ekleyip, karıştırdıktan sonra kapağını hiç açmadan pirinçler göz göz olana kadar kısık ateşte pişirin.
8. Pilav pişerken harcı için yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine kıyılmış mantarları ve sarımsakları ilave edip, mantarlar kavrulup, suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun.
9. Mantarlar kavrulduktan sonra içine doğranmış domatesleri, kıyılmış taze soğanları, tuz ve karabiberi ilave edip, bir taşım kavurun.
10. Kapaklı yayvan bir tencerede Sıvı Sana?yı kızdırıp, içine yufakayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yayın. İçine demlenen pilavın yarısını koyup, kaşığın sırtı ile üzerine bastırın.
11. Pilavın üzerine mantarlı domatesli harcı koyup, kalan pilavı koyup, üzerini düzeltin.
12. Yufkanın dışarı sarkan kenarlarını içeri katlayıp, tencerenin kapağını katıp, yufkal iyice kızarana kadar orta ateşte pişirin.
13. Yufka iyice kızardıktan sonra servis tabağına ters çevirip, sıcak sıcak servis edin.
14. Arzuya göre yemeği tencerede değil yuvarlak tepsinin içine hazırlayıp, önceden 185 derecede yufka kızrana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.
ML® Domatesli Pilav için tıklayın
|