|
|
YUFKADA LÜFER |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc41631
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2009
2,746 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
Malzemeler:
1 adet lüfer
2 yaprak baklava yufkası (20 x 20 cm hazır alınır)
50 gr tereyağı
1 adet defneyaprağı
½ çay kaşığı Tuz
½ çay kaşığı Karabiber
Hazırlanışı:
Temizlenmiş lüferin içene defne yaprağı konulur, tuz ve karabiber atılıp bekletilir. Baklava yufkası açılır, fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürülür. Bir kat yufka üzerine konur tekrar yağlanır. Hazırlanmış baklava yufkası lüfer balığının baş ve kuyruk tarafı dışta kalacak şekilde sarılarak rulo yapılır. Önceden ısıtılmış fırında 175 derece 20 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
|
|
YUFKADA LÜFER Tarifleri Balıklar
|
|