Anadolujet Magazin
1 adet yufka
100 g kaymak (yaklaşık 1 rulo)
3 çorba kaşığı boziç
1,5 çorba kaşığı tereyağı
2,5 çorba kaşığı toz şeker
Yufkayı tezgahta açın ve erittiğiniz tereyağının 1 çorba kaşığını fırçayla yufkaya sürün. Kaymağı küçük parçalar halinde pay edip, aralıklarla yufkanın üzerine koyun. Toz şekerden servis ederken üzerine serpmek için 2 tutam ayırın ve kalanını yufkanın üzerine dağıtarak serpin.
Çekilmiş boziçi de üzerine serperek yufkayı bir zarf kapatır gibi kapatın. Yufkanın sığacağı boyuttaki tavaya kalan tereyağını dökün ve ısınınca katmeri önlü arkalı kızarana kadar pişirin. Servis ederken üzerine biraz daha boziç ve ayırdığınız şekeri de serperek, bekletmeden sıcak sıcak servis yapın.
|