|
|
YUFKALI İSTANBUL PİLAVI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc86000
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2013
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı pirinç (500 gram)
4,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (yoksa su)
3 çorba kaşığı yağ (125 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı yeşil fıstık
1 çay kaşığı safran
1 adet haşlanmış tavuğun göğsü
2 kahve fincanı badem
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet hazır yufka
Üzeri için; tereyağı
1) Badem ile yeşil fıstığı kaynar suda 1 dakika haşlayıp süzdürünüz. Kabuklarını soyunuz. Tavuğu küçük zar gibi doğrayınız.
2) Bir tavaya tereyağını koyup eritiniz. Badem ve yeşil fıstığı koyup karıştırarak hafif sarartınız. Sonra tavuğu ilâve edip 1 kere karıştırınız ve ateşten alınız.
3) Pirinci temizleyip bir tencereye koyarak üzerini 4 parmak kapatıncaya kadar ılık su ile doldurup içine 2 çorba kaşığı tuz ilâve ediniz ve karıştırıp 2 saat suyun içinde bekletiniz.
4) Aynı tencerede pirinci kırmadan ve dökmeden karıştırarak 4-5 defa suyunu süzdürüp yıkayınız ve bir süzgece çıkarıp suyunu tamamen süzdürünüz.
5) Bir tencereye yağı koyup, kızartınız. Pirinci ilâve ederken orta ateşte bir kevgirle altüst karıştırarak 4 dakika kavurunuz.
6) Sonra tuzunu ve kaynar olarak et suyuna safranı ilâve ederek 4 dakika kuvvetli ateşte kavurup 1 kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak fırında veya ağır ateşte 17 dakika pişiriniz.
7) Hazırladığınız pilava bademli harcı ilâve ediniz. 15 dakika dinlendirip karıştırınız.
8) Çukur, ateşe dayanıklı bir kabın içini yağlayınız. 1 adet yufkayı masaya örtü örter gibi kenarlarından taşırarak kabın içine yatırmadan yayınız. Yırtılan kısım olursa yırtık yere bir parça yufka koyunuz.
9) Yufka ile kaplı kabın içine pilavı koyup kenarlarından sarkan yufkalarla pilavın üstünü kapatınız.
10) Üzerini tereyağı ile yağlayarak fırına sürerek orta hararette alt ve üstünü kızartınız.
11) Sonra alt ve üst çevirerek servis yapınız.
|
|
YUFKALI İSTANBUL PİLAVI Tarifleri Bursa Yemekleri
|
|