Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çulluk Tarifleri > Yufkalı Yarka (1 adet - 50,367 defa bakıldı)

Yufkalı Yarka


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yufkalı Yarka

şirin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.03.2009
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc34354
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2009
1,812 defa indirildi / yazdırıldı




1 yarka (800 gram)
50 gram çiçekyağı (2,5 çorba kaşığı)
400 gram soğan (4 büyük)
200 gram domates (1 büyük) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salça
2 bardak su
1/2 çorba kaşığı tuz ve biber
HAMURU:
300 gram hazır baklava yufkası
160 gram sadeyağı ya da margarin (8 çorba kaşığı)

1 Bir tencereye; tüyleri yolunmuş, içleri temizlenmiş, tütsülenmiş ve yıkanmış sonra göğüs, but ve sırt olmak üzere, parçalara kesilmiş, kaburga kemikleri çıkarılmış 1 adet büyükçe yarka, yani yılını doldurmamış tavuk ile iki buçuk silme çorba kaşığı da margarin koyarak, kuvvetlice ateşte arada bir karıştırarak tavuk parçalarını 8 - 10 dakika arasında az pişirmelidir.
2 Sonra, yağda az pişirmiş olduğumuz bu tavuğa piyaz soğanı denen yani yarım ay şeklinde ince kesilmiş 4 büyükçe soğan katarak, soğanlar hafifçe ölmüş bir hal alıncaya kadar 10 - 15 dakika kavururcasına pişirmeye devam etmeli ve soğanlar ölünce; bunlara, kabuğu çıkarılmış ve küçük doğranmış 1 büyük domates ya da yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası, yarım çorba kaşığı tuz, karabiber ile 2 - 3 defada olmak üzere 2 bardak da sıcak su katarak, tencerenin kapağını kapatmalı, tavuk pişip ve tenceredeki su da çekerek ancak yağ ile kalıncaya kadar, bunları ortadan daha az kuvvetteki ateşte bir buçuk - iki saat arasında pişirmeli ve ateşten alarak soğuduktan sonra bütün kemiklerini çıkarmalı ve tavuğu yarım parmaktan daha büyük olmamak üzere küçük parçalara böldükten sonra bu parçaları tekrar tenceredeki soğanlara katmalıdır.
3 Bundan sonra, bayat olmayan 12 adet hazır baklava yufkasını, büyüklük ve küçüklüklerine göre, ikişer ikişer ayırdıktan sonra, bu çifter yufkalardan sadece bir tekini alarak, bunun üstüne fırça ya da tavuk tüyü ile, bir kap içinde birbirlerine karıştırarak eritmiş olduğumuz sekiz silme çorba kaşığı sadeyağ ya da margarinden hafifçe yağ sürmeli ve yağ süzülmüş bu tek hamurun üstüne ikinci eşini oturtmalı ve üste oturtulmuş ikinci hamurun üstüne de uzunluğuna doğru ancak yarıya kadar yine fırça ile hafif yağ sürdükten sonra, hamurun yağ sürülmemiş tarafını yağ sürülmüş tarafa kapatarak bu çift hamurları dörde kat-merlenmiş olarak dört köşe bir şekle sokmalı, sonra da bu dört köşe hamurun tam orta kısmına; altı çift hamura yetebilecek miktarda hazırlamış olduğumuz soğantavuk içinden az yayılmış olarak iç koyduktan sonra iç'in etrafındaki hamurları, için üstüne doğru bohça katlar gibi kapatarak her çift yufkadan birer tane olmak üzere, el büyüklüğünde bohçacıklar vücuda getirmeli ve bu bohçaları birer parmak ara ile fırın tepsisine yerleştirmelidir.
4 Sonra, tepsideki bohçaların üstlerine, yine fırça ile yağ sürdükten sonra, tepsiyi orta kuvvetteki fırına sürerek, üstleri iyice kızarıncaya kadar bunları 15-20 dakika pişirmeîi ve servis yapmalıdır.






Yufkalı Yarka Tarifleri Çulluk Tarifleri



(1 adet Yufkalı Yarka 50,367 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort