Hamuru için:
3 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Yarım kilo ıspanak
1 bağ taze soğan
200 gram beyaz peynir
1 soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yumurtaları sütle birlikte çırpın. Üzerine un, yağ, kabartma tozu, yoğurt ve tuz koyup, homojen bir kıvam alana dek karıştırın. 15 dakika kadar dinlendirin. Ispanağı kıyın, içine rendelenmiş soğanı ve peyniri ilave edin. İnce ince doğradığınız taze soğanın fazla suyunu sıkıp ıspanağın üzerine ekleyin. Tepsiye zeytinyağını gezdirin, her tarafına yayın. Üzerine ıspanaklı karışımı yayıp 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip servis yapın.
|