Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balıklar > Yufkaya Sarılı Somon (1 adet - 46,170 defa bakıldı)

Yufkaya Sarılı Somon


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yufkaya Sarılı Somon

kara elmas
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 17.11.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc30387
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2008
2,337 defa indirildi / yazdırıldı




1 somon (yaklaşık 2 kg; fileto çıkarılıp kuyruğu filetolardan 1'inin ucunda bırakılmış)
1 1/2 su bardağı balık suyu ya da su
1/4 tatlı kaşığı rezene (isteğe bağlı)
bir tutam tuz
100 g pirinç
1 limonun suyu (taze sıkılmış)
1 limon (ortadan boylamasına 2'ye kesilerek, ince dilimlenmiş)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
4 hazır yufka
500 g kuşkonmaz (soyulup, 2 cm boyunda kesildikten sonra, kaynar suda 2 dakika haşlanmış)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 yumurta (1 tatlı kaşığı su eklenip, çırpılmış)
Kırmızıbiber sosu:
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 diş sarımısak (dövülmüş)
2 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, iri doğranmış)
1/2 su bardağı balık suyu ya da tuzsuz tavuk suyu
1/2 çorba kaşığı beyaz sirke
bir tutam rezene (dövülmüş; isteğe bağlı)
bir tutam tuz
bir tutam beyazbiber

Önce fırınınızı 180 °C'a (4'e) ısıtın. Pirinç, balık suyu (ya da su), rezene (isteğe bağlı) ve tuzu ateşe dayanıklı küçük bir cam tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın. Kaynayınca tencerenin kapağını sıkıca kapatıp, fırına vererek, pirinçler bütün suyunu çekinceye kadar (20 - 25 dakika) pişirin. Tencereyi fırından alıp, kapağını açarak, bir kenara bırakın. Fırının sıcaklığını 200 °C'a yükseltin.
Keskin bir bıçakla balık filetolarının küçük kılçıklarını temizleyip, filetoları soğuk su altında yıkadıktan sonra, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Filetoları bir tepsiye dizip, limon suyunu üstlerine gezdirerek karabiberi serpin.
Hazır yufkalardan birini 4'e kesip, hafifçe üst üste bindirerek tepsiye dizin. Kalan yufkaların üstünü nemli bir bezle örtün. Tepsideki yufkaların üstüne ucunda kuyruk bulunan filetoları, deri bölümü alta gelecek biçimde yerleştirip, üstüne tenceredeki haşlanmış pirinçten birtaba-ka döşeyin. Üstüne bir tabaka kuşkonmaz parçası döşe-yip, üstlerine ikinci filetoyu, deri bölümü üste gelecek biçimde yerleştirin. Kalan pirinci, balık kafası biçimi vererek filetoların ön ucuna döşeyip, filetoları yufkaların kenarlarını üstüne dolayarak, paketleyin (kıvrım yerlerini iki uçtan, balığın altına doğru sıkıştırın). Ayçiçek yağını, bir fırçayla yufkaların üstüne sürün.
Kalan 3 hazır yufkayı her biri 30 x 10 cm boyutunda 10 şerit halinde kesin (kalan yufka parçalarını başka bir yemekte kullanabilirsiniz). Sonra her şeridi uzunlamasına 3'e katlayın. Katlanmış yufka şeritlerini çaprazlamasına balığın kuyruğundan başına kadar yan yana kuşak gibi, birbirinin üstüne bindirerek sarıp, mutfak makasıy-la her şeridi 1 cm aralıklarla hafifçe kesin. Çırpılmış yumurtayı fırçayla yufka şeritlerinin üstüne sürün.
Tepsiyi fırına verip, yufka şeritleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.
Bu arada sosu hazırlamak için, zeytinyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca sarımsakları ekleyip, karıştırarak 1 dakika pişirin. Biber parçalarını ekleyip, yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirdikten sonra, sirke, balık suyu, rezene (isteğe bağlı), tuz ve beyazbiberi sürekli karıştırarak katın. Kaynamaya başlayınca tavayı ateşten alıp, karışımı blendır-da püre haline getirdikten sonra, tel süzgeçten bir kâseye geçirin.
Tepsiyi fırından alıp, balığı bir servis tabağına aktararak, limon dilimleriyle süsleyin. Bir kenarda 5 dakika bekletip, yanında sosuyla servis yapın.






Yufkaya Sarılı Somon Tarifleri Balıklar



(1 adet Yufkaya Sarılı Somon 46,170 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort