150 Gr Sana Hamurişi
1 Adet yumurta
2 Su Bardağı yulaf ezmesi
1 Paket vanilya
1 Çay Fincanı öğütülmüş ceviz
1 Çay Fincanı esmer şeker
3 Çorba Kaşığı un
Sana Hamur işi yağı bir kabın içine koyup kısık ateşte eritin. Beş dakika bekletin. Üzerine yumurta, esmer şeker ve vanilya ilave edip kaşıkla karıştırın. Üzerine yulaf ezmesi, un ve ceviz ekleyip karıştırın. Karışımdan bir tatlı kaşığı alıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine koyun, kaşıkla üzerine bastırarak beş santim çapında yuvarlak oluşturun. Hamurun tamamını bu şekilde paylaştırın. 170 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri beş dakika sonra bir spatula ile tepsiden alın, servis tabağına sıralayıp soğumaya bırakın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.03.2023
|