2 adet soğan
yarım su bardağı kadar ince doğranmış kereviz
2 yemek kaşığı margarin
400 gr kıyma
Yarım su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
1/4 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
350 gr labada yaprağı
3 su bardağı tavuk suyu
yumurta limon sosu için:
2 adet yumurta sarısı
2 adet limon suyu
2 yemek kaşığı fındık yağı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/4 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
Pirinci el dayanacak sıcaklıkta suda 20 dk kadar ıslayıp süzün.
1 yemek kaşığı margarinde soğanı ve kerevizi sote edin.
Büyük bir kasede kıyma, soğan ve kereviz, pirinç, nane, kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiberi ekleyin.iyice karıştırın.
Labada yapraklarını kaynar suda 1 dk kadar tutup soğuk suya alıp süzdürün.
Parlak yeri dışa gelecek şekilde açıp iç malzemesini koyarak her birini tek tek sarınp tencereye muntazam sıralayın. üzerine kalan 1 yemek kaşığı margarini eriterek gezdirin ve pişerken açılmaması için porselen tabak vs birşeyler kapatın.
3 su bardağı kadar kaynar tavuk suyunu kenarından dökün ve kaynamaya bırakın, kaynayınca ocağın altını biraz kısın, suyunu çekene kadar yaklaşık 35-40 dk pişsin.
Yumurta- limon sosu için;su ve yumurta sarılarını iyice karıştırın, iki limon suyun da sıkıp ekleyin, tuzunu ve yağı ekleyip karıştırın.nişastayı ekleyip iyice karıştırıp ocağa alın, topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin,fazla koyu olursa limon suyu ya da su takviyesi yapın, fazla pişirmeden 1 dk yeterlidir ateşten alın, soğusun.
Labada dolmalarını bu sosla servis edin.
|