4 yumurta (katı haşlanmış)
1 kahve kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)
Yumurtaları ortadan 2'ye kesip, sarılarını bir çay kaşığıyla çıkararak, süzgeçten küçük bir kaseye geçiriniz. Yumurta aklarını ince kıyıp, kaseye ekleyiniz. Tuz, pul kırmızıbiber ve maydanozu katıp, karışımı bir çatalla eziniz. Çiğ yumurta sarısını ekleyip, katı bir karışım elde ediniz. Ellerinizle karışımdan küçük toplar yapınız.
Orta boy bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup, harlı ateşte kaynatınız. Bir delikli kepçeyle hazırladığınız yumurta lokmalarını kaynar suya atıp, 2 dakika pişiriniz.
Haşlanmış yumurta lokmalarını delikli kepçeyle sudan alıp, çorba kaselerine eşit miktarda koyarak, çorbayla servis ediniz.
Not: Çorbalara değişik bir tad veren bu lokmaları önceden hazırlayıp üstü örtülü olarak buzdolabında bekleterek, servis etmeden birkaç dakika önce pişirebilirsiniz.
|