8 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı mayonez
Kızartmak için:
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
Kızartma yağımayonez eklen,r
Önce sekiz adet yumurta katı kıvamda haşlanır. Sonra kabukları soyulur, boyuna kesilir ve sarı kısımları çıkarılır. Sarı kısımlarına karabiber, tuz, pul biber ve mayonez eklenir. Çatalla ezerek püre haline getirilir. Yıldız uçlu krema pompasına doldurulur. Öte yanda 2 adet yumurta çırpılır. İçi boşaltılan yumurtanın beyaz kısımları önce yumurtaya batırılır, sonra tuzla karıştırılmış galeta ununa bulanır. Tavaya derin yağ konur, yumurta beyazları atılır ve kızartılır. Servis tabağına dizilir. Ortalarına az önce hazırlanan yumurta sarsısı karışımı sıkılır.
|