|
|
Yumurta Tatlısı (Yozgat) |
|
küpe çiçeği
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.03.2016
Mesajlar: 36 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc116183
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2016
3,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
3 Yumurta
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Paket hamur kabartma tozu
Aldığınca un
Şerbeti:
4 Su bardağı toz şeker
5 Su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
3 yumurta derin bir kasede çırpılır. Daha sonra yoğurt ilave edilir. Ardından iki kaşık un koyulup çırpılır. Bu işlem üç, dört kez tekrarlanır. Kabartma tozu bir miktar unla karılarak karışıma eklenir. Derin bir kızartma tavasında 1,5 kiloya kayın sıvı yağ kızdırılır. Hazırlanan hafif kıvamlı karışım bir tatlı kaşığı yardımıyla kızgın yağın içine lokma lokma bırakılır. Pembeleşince alınır. Tatlı soğukken, ılık şerbet üzerine dökülür. Yarım saat dinlendirilir. Üzeri hindistancevizi ile süslenir.
|
|
Yumurta Tatlısı (Yozgat) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri
|
|