|
|
YUMURTALI ÇORBA |
|
zembil
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc33023
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2009
2,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1/2 kg. kuşbaşı et
6 bardak su
1 soğan
1 havuç
1/2 demet maydanoz
tuz
100 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı limon suyu
1/4 demet maydanoz
2 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Et parçalarını yıkayın ve verilen miktarda su ile birlikte bir tencereye koyarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Küçük parçalar halinde kesilmiş sebzeleri de katın ve 30 dakika daha kaynatın. Özerinde meydana gelen köpüğü ara sıra süzgeç ile alın. Bu arada yumurta sarılarını rendelenmiş kaşar peyniri ve limon suyu ile birlikte bir kabın içinde çırpın. Çorbayı kısık ateşte kaynatmaya devam ederken, yumurtayı karıştırarak çorbaya ilave edin. Kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
|
|
YUMURTALI ÇORBA Tarifleri Havuç Çorbası Tarifleri
|
|