8 bardak et suyu
4 çorba kaşığı margarin
1,5 kahve fincanı un
5 orta domates
3/4 bardak süt
3 yumurta sarısı
Tuz
Bir tencereye 4 çorba kaşığı margarin ile bir buçuk kahve fincanı un koyarak üç dakika kadar kavurun. Sonra una et suyu, kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış ve yağsız pişirilerek püre haline getirilmiş domatesleri, 1 tatlı kaşığı da tuz ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Çorbayı hafif ateşte 25 dakika pişirin. Yarım saat sonra bir kaba 3 yumurta sarısı ile üç çeyrek bardak soğuk süt koyarak tel veya çatalla 1 dakika dövün, sonra da bu yumurtalı sütü kaynamakta olan çorbaya katarak iyice karıştırın. Çorba tekrar kaynama kıvamına gelinceye kadar 1 dakika daha ateşte bırakın. Üzerine yağda kızarmış küçük ekmek ilave ederek servis yapın.
|