Kısa URL: https://ml.md/lc179325
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2024
55 defa indirildi / yazdırıldı
5 dilim bayat ekmek (Bayat ekmek olması gerekli)
2 yumurta
Tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Kahvaltılarda yenilebilecek harika bir alternatif. Malzemesi az ve her evde olan şeyler. Öncelikle Bayat ekmeğimizden ne kadar pişireceksek o ölçüde ekmek dilimliyoruz. Ayrı bir kapta yumurtaları kırıp içerisine arzu ettiğiniz kadar baharat ve tuz koyuyoruz ve çırpıyoruz. Kızdırdığımız sıvı yağa dilimleyip yumurtaya buladığımız ekmekleri atıp kızarınca ters çeviriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc180763
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2024
85 defa indirildi / yazdırıldı
Dilimlenmiş bayat ekmekler
3 adet yumurta
Tuz
Sıvı yağ
Yumurtaları geniş bir kasede çırparak yeterince tuz ilave edin.
Teflon tavada sıvı yağı kızdırın.
Ekmeklerin her iki yüzünü yumurtaya bulayarak kızdırdığınız yağda kızartın.