Şaziye Şimşek
1 su bardağı nohut
350 gram kuşbaşı et
1 kg yoğurt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Hamur için:
1 adet yumurtanın sarısı
100 gram kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
Aldığı kadar un
Tuz
Karabiber
Hamur için yumurta sarısı ince kıyılmış soğan, kıyma, salça, tuz ve karabiberi karıştırın.
Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hamuru yarım saat dinlendirip ceviz büyüklüğünde bezeler kopartın.
Bezeleri kalın bir avucunuzun içinde yuvarlayıp şerit haline getirin.
Şeritleri ince ince kesip kuruması için önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika bekletin.
Nohutu haşlayıp kabuklarını soyun. Kuşbaşı eti haşlayın.
Etin yumuşamasına yakın, kuruttuğunuz hamurları ekleyin.
Hamurlar yumuşadığında nohutları ilave edin.
Yumurta ve yoğurdu mikserle çırpıp derin bir tencereye alın.
Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra etli karışımı ekleyip birlikte pişirin.
Tereyağını eritip naneyi ekleyin.
Yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

|