| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yumurtalı Helva (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75272 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012 
3,266 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe ve İngilizce altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
merhabalar, Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz.
 
hepimiz biliriz ki; helva Türk mutfağının geleneksel tatlarıdır
 
biz bu bölümümüzde geleneksel çizgiler taşıyan...
 
ama yeni yorumladığımız güzel bir helva tarifi paylaşacağız
 
"Yumurtalı Helva"
 
ama önce malzemeler
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet yumurta
 
3 su bardağı un
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı süt
 
ve 1 su bardağı su
 
üzeri için; 1 çay bardağı file fındık
 
yumurtalı helvanın malzemelerini sıraladık
 
artık sıra yapımında, bunun içinde ocağın yanına gidelim
 
tencereyi orta ateş yerleştirdik
 
3 çorba kaşığı olarak ifade ettiğimiz tereyağı yaklaşık 200 gram
 
önce erimesi için bekliyoruz
 
tereyağı tamamen eridi, şimdi ateşi kapatıyoruz
 
ve biraz ılıması için bekletiyoruz
 
erittiğimiz tereyağı bir hayli ılıdı
 
şimdi diğer işlemlerimize geçelim
 
2 bardak sütümüz vardı, tereyağının üzerine ilave ettik
 
ve tereyağı ile birlikte karıştırıyoruz
 
şimdi yumurtamızı kırıyoruz
 
yumurta ile birlikte biraz daha çırpıyoruz
 
sonra ikinci bardak sütümüzü ve unumuzu ekleyeceğiz
 
yumurtanın tamamen parçalanması gerekiyor
 
pişmemesi için de soğuk malzemenin üzerine kırılması gerekiyor
 
şimdi ikinci bardak soğuk sütümüzü de ekledik
 
ve yavaş yavaş unu ilave ederek karıştırıyoruz
 
pürüz kalmayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz
 
karışımımızı çok kısık ateşe yerleştiriyoruz
 
ve sürekli karıştırarak rengi değişene kadar pişiriyoruz
 
helvamız piştikçe tencereden ayrılmaya başladı
 
tam ayrıldığı zaman diğer malzemelerini ilave edeceğiz
 
helvanın rengi koyulaşmaya başladı
 
kokusu da yoğunlaşmaya başladı
 
biraz daha koyulaşınca şekeri ilave edeceğiz
 
artık kıvama geldi
 
5 dakikalığına ateşi kapatıyoruz
 
helvanın harareti gitti
 
şimdi şekeri ve suyu ilave edeceğiz
 
helva yapmak sabır işidir
 
suyu da ekleyeceğiz
 
şöyle bir karıştıracağız, tekrar kısık ateşte yakacağız
 
suyunu çekene kadar sürekli karıştırarak pişireceğiz
 
artık helvamız oldu
 
ateşi kapatalım
 
üzerine böyle bir kağıt havlu kapattıktan sonra...
 
kapağını kapatalım, yarım saat dinlenmesi için bekleyelim
 
yarım saat sonra
 
yumurtalı helva dinlendi, şimdi servis zamanı
 
şöyle bir karıştıralım
 
iki kaşık yardımıyla şekil vererek...
 
servis tabağına aktaralım
 
biraz daha soğuduktan sonra yaparsak daha iyi şekil alır
 
şimdi üzerine fındık bırakıyoruz
 
elinizde ne varsa; ceviz de olur, badem de olur, antepfıstığı da olur
 
kenarlarına da koyalım
 
artık dostlarımıza ikram edebiliriz
 
evet "Yumurtalı Helva"
 
Mütevazı Lezzetler'den mutfağınıza güzel bir yenilik daha
 
en kısa sürede denemenizi ve bizleri hatırlamanızı diliyorum
 
hoşçakalın...
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yumurtalı Helva (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri
 | 
 
 
 
 |