|
YUMURTALI SAKIZ MURCU (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44535
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2009
5,094 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER (4 Kişilik )
MALZEMELER (çorba için)
150 gr. sakız murcu
çay bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
4 adet yumurta Tuz
YAPILIŞI
Zeytinyağı tavaya konulur. ısındığında piyaz doğranmış soğanlar eklenerek öldürülür. Bir tarafta sakız murçları, kaynamakta olan suda 1 dk. bekletilerek sudan alınır. Soğuk suya batırılıp süzdürülür. Yumurtalar çırpılıp tuz eklenir. Sakız murçları tavadaki soğanla karıştırılıp tavanın dibini kaplayacak şekilde yayılır. Üzerine çırpılmış yumurta eklenip hafif ateşte yumurtaların pişmesi ile tabağa yumurtalar alta gelecek şekilde ters çevrilerek servis edilir.
|
|