8 adet patates
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
1 çorba kaşığı salça
2 çay bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 fiske tuz
Soğan ince ince doğranır, tencereye atılır, tereyağı eklenir, orta ateşte kavrulur. Kıyma katılır, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur, tuz eklenir, ateşten alınır. Patatesler soyulur, tatlı kaşığı yardımıyla oyulabildiği kadar oyulabilir. Yayvan bir tencereye dizilir. Oyuklara kavrulan kıyma doldurulur. Salça, su, tuz ve sıvıyağ bir kapta çalkalanır, yuva dolmanın üzerine gezdirilir. Kapak kapatılır. Orta ateşte 30 dakika kadar pişrilir.
|