Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aşure Tarifleri > YÜZEN ADA (1 adet - 10,121 defa bakıldı)

YÜZEN ADA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


YÜZEN ADA

ilkay2
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.06.2010
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc52644
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2010
3,592 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ 6 kişilik
6 yumurta,
1/2 litre (2 su bardağı) süt
bir parça çubuk vanilya
tozşeker
300 gram (2 su bardağı) pudra şekeri
bir paket vanilya

YAPILIŞI:
1) Bir parça çubuk vanilyayı 10 dakika kadar sıcak sütte bekletin. Sonra sütten alıp, temiz bir bezle kuruladıktan sonra tekrar kullanmak üzere kaldırın.
2) Bu arada yumurta sarılarını 150 gram (3/4 su bardağı) tozşekerle çırpın, sonra da azar azar sütü ilave edin. Bu kremayı kısık ateşte, kıvamına gelene kadar pişirin, soğumaya bırakın.
3) Yumurta aklarını, vanilyayı da ilave ettikten sonra kar haline gelene kadar çırpın. İçine yavaş yavaş pudra şekerini ekleyin. Bu karışımı biraz tereyağıyla yağlanmış 6 porselen kaseye paylaştırın. Sonra da önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında, 5 dakika kadar benmari usulü başka bir kaba oturtarak) pişirin.
4) 6 çorba kaşığı şekeri 3 çorba kaşığı suda kısık ateş üzerinde çözün ve bu şekilde bir karemela hazırlayın. Kremayı genişçe meyve salatası kaselerine paylaştırın. Yumurta aklarıyla hazırladığınız karışımı, her porsiyon ada'nın üzerine dökün ve hazırlanmış karamelayla süsleyip servis yapın.






YÜZEN ADA Tarifleri Aşure Tarifleri



(1 adet YÜZEN ADA 10,121 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort