1 adet su kabağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı limon tuzu
200 gr kuzu kuşbaşı
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Kabak soyulur, çekirdekleri ayıklanır, kuşbaşı büyüklüğünde küp küp doğranır. Sağan ince çentilir, tencereye atılır, tereyağı katkısıyla pembeleşene dek kavrulur. Kuşbaşı et atılır, suyunu bırakıp çekene dek çevrilir. Biber salçası, pul biber ve tuz eklenir. Bir kaç dakika sonra kabaklar atılır, su koymadan 3 dakika tasarlanır. Sıcak su ilave edilir, kapak kapatılır. Yaklaşık 25 dakika pişirilir.
|