250 gram çekirdekleriayıklanmış kızılcık
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
10 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Tuz
Kızılcık marmeladı için:
80 gram çekirdekleri ayıklanmış kızılcık
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı su
2 dal nane
1 çay kaşığı tereyağı
Kıtır ekmek için:
1 çay bardağı un
1 gram kuru maya
Yarım çay kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı ılık süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dal biberiye
1 çay kaşığı tuz
Çorba için soğan ve sarmısağı iri küp şeklinde doğrayıp, tereyağında soteleyin. Kızılcık, tavuk suyu, zencefil ve tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Blenderden geçirip, kenara alın. Kızılcık marmeladı için kızılcık, tozşeker, su ve naneyi birlikte kaynatın. Ocaktan alıp, blenderden geçirin ve püre haline getirin. Tereyağı ekleyip karıştırın. Kıtır ekmek için unu derin bir kaseye alın. Ayrı bir yerde maya, tozşeker ve 1 çorba kaşığı ılık suyu karıştırıp, una ilave edin. Süt, zeytinyağı, biberiye ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Yufkadan biraz kalın şekilde açıp, dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kıtır ekmeklerin üzerlerine kızılcık marmeladı sürün. Çorbayı dilediğiniz şekilde süsleyip, marmelatlı kıtır ekmekle servis yapın.
|