https://cook.com.tr
Un 2.5 Su Bardağı
Esmer Şeker 3 Çay Kaşığı
Karbonat 0.5 Çay Kaşığı
Zencefil 1 Çay Kaşığı
Pudra Şekeri 3 Çay Kaşığı
Su 3 Çorba Kaşığı
Tereyağı 3 Çay Kaşığı
Keçi Sütü 1.5 Su Bardağı
Çam Balı 0.5 Su Bardağı
Yumurta 2 Adet
Damla Çikolata 3 Çorba Kaşığı
Un, zencefil ve karbonatı bir kaba alıp harmanlayın. Başka bir kapta süt ve yumurtaları çırpın. Tereyağı, bal ve şekeri tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Tereyağlı karışımı unlu karışıma ekleyip çırpın. Sütlü karışımı ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek harcını küçük muffin kalıplarına paylaştırın.Öceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine damla çikolataları koyup renkli şekerlemeleri yapıştırın. Pudra şeker ve suyu bir kapta karıştırın. İnce uçlu krema sıkma torbasına doldurup şekerlemelerin üzerine çizgiler şeklinde gezdirerek sıkın. Servis yapın.
|