|
|
Zengil (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc45292
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2009
8,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
500 gr. köftelik et
500 gr. ince bulgur
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet kuru soğan
2 litre su
Sos için:
5 baş sarımsak
1,5 su bardağı zeytinyağı
İnce bulgur yıkanır, bir kenara alınır. Üzerine kimyon, kıyıImış soğan ve tuz eklenerek bulgurun şişmesi beklenir. Şişen bulgur et makinesinden bir kez geçirilip bir tepsiye alınır. Üzerine dövülmüş et eklenerek güzelce el ile yoğurulur. Ayrı bir tencereye iki litre su konularak suyun kaynamasını beklerken, hazırlanmış köfte harcından küçük parçalar koparılarak avuç içinde misket büyüklüğünde yuvarlatılıp kaynamakta olan suya bırakılır. 20 dk. kadar haşlayıp süzgece alınarak ılıtılır.
Bir kaseye merhem kıvamında dövülmüş sarımsaklar alınıp üzerine zeytinyağı da dökülerek karıştırılır. Bu sosun üzerine süzgeçte bulunan köfteler eklenerek güzelce harmanlanıp servis edilir.
|
|
Zengil (Hatay) Tarifleri Burdur Yemekleri
|
|