3 tane kornişon turşusu
4 tane süs biberi turşusu
2 tane domates
1 tane turp
2 dal eşil soğan
2 dal nane
2 dal maydanoz
1 tane kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 fincan nar ekşisi
Yarım limon
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kornişon turşu, domates, turp kırmızıbiber küçük küpler halinde doğranır. Süs biberi turşusu, yeşil soğan halka halka doğranır. Nane ve maydanoz ince kıyılır. Sarımsak tuz ile dövülür. Bir kaba nar ekşisi, zeytinyağı, limon, pul biber ve sarımsağı karıştırarak sos hazırlayın. Sebzeleri karıştırıp servis tabağına alın. Servis sırasında üzerine hazırladığınız sosu ilave edip soğuk servis yapın.
|