Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
merhabalar, Mütevazı Lezzetler video tarifleri bölümüne hoşgeldiniz
 
bu bölümümüzde bir helva tarifi paylaşacağız
 
"Zengin İrmik Helvası"
 
ama herzaman olduğu gibi önce malzemeler
 
3 su bardağı irmik (500 gram)
 
3,5 su bardağı toz şeker
 
çeyrek paket tereyağı
 
1 su bardağı ayçiçek yağı
 
2 paket vanilya
 
1 çay bardağı badem
 
1 çay bardağı fındık
 
1 çay bardağı antepfıstığı
 
2,5 su bardağı süt
 
ve 2,5 su bardağı su
 
malzeme listesinden sonra helvamızı kavurarak...
 
yapımına hemen geçelim
 
tencereyi ateşe yerleştiriyoruz
 
öncelikle ayçiçek yağını...
 
ve tereyağını bırakıyoruz
 
erimesini beklememize gerek yok
 
fındığı...
 
fıstığı...
 
ve iç kabuklarını aldığımız bademi...
 
son olarak da irmiği katıyoruz
 
irmik koyulaşana kadar, yaklaşık yarım saati buluyor...
 
ara-sıra karıştırarak kavuruyoruz
 
helva kavrulma aşamasında, önce beyazlaşacak...
 
sonra pembeleşecek
 
yavaş yavaş kıvam almaya başlıyor
 
irmik, fındık, fıstık ve badem yağ eşliğinde...
 
yarım saat kavurduk
 
çerezler de kavruldu
 
şimdi ateşi kapatıyoruz, 10 dakika ılıması için bekliyoruz
 
arada sırada da karıştırıyoruz
 
irmik soğurken de biraz koyulaştı
 
şimdi şekeri ilave ediyoruz
 
gene alt-üst olacak kadar karıştırıyoruz
 
suyu...
 
sütü...
 
ve vanilyayı ekliyoruz
 
ateşi açmadan önce güzelce karıştırıyoruz
 
artık ateşi açıyoruz
 
kaynama noktasına gelene kadar hızlı ateşte...
 
sonra kısacağız
 
kaynamaya başladı
 
şöyle biraz karıştıralım
 
artık ateşi de kısacağız
 
kapağı kapatacağız
 
ve kendi halinde en az yarım saat pişireceğiz
 
helva kısık ateşte suyunu tamamen çekti
 
bakın, şöyle bir karıştıralım
 
mis gibi de kokuyor
 
artık ateşi kapatıyoruz
 
üzerine emici bir kağıt yerleştiriyoruz
 
20-30 dakika dinlendiriyoruz
 
helva dinlendi, şimdi artık ılık ılık servise sunabiliriz
 
kapağını açalım, şöyle bir karıştıralım
 
şöyle bir kaseyi ıslattık
 
üzerine bastıra bastıra kaseye yerleştiriyoruz
 
servis tabağına ortalıyoruz ve ters çeviriyoruz
 
arzuya göre, tarçın seviyorsanız...
 
bir miktar tarçın serperek ikrama götürebiliriz
 
gördüğünüz gibi malzemesi oldukça zengin bir irmik helvası hazırladık
 
bu yüzden adı "Zengin İrmik Helvası"
 
en kısa sürede deneyin ve ağzınızı tatlandırın, diyorum
 
görüşmek üzere, hoşçakalın...
 
 
 ML® Zengin İrmik Helvası için tıklayın
 
  
 |