2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 demet reyhan
1 adet kara lahana
1 adet yumurta
1 paket beştürlü
100 gr zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tuz
2 bardak limon suyu
1 demet nane
2 tane yeşil biber
2 tane domates
2 tane salatalık
Derince bir kaba konulan bulgur sıcak su ile ıslatılarak şişmeye bırakılır. Diğer tarafta yeşil soğan, maydanoz, nane, domates, kara lahana ve yeşil biber küçük küçük doğranır. Islanmış bulgurumuza önce salça, yağ, tuz, limon suyu baharatlar konularak karıştırılır. Daha sonra yeşillik, biber ve domates konularak karıştırılır. Mevsimine göre marul, haşlanmış lahana veya asma yaprağıyla servis yapılır.
|