225 gr un
1/2 çay kaşığı tuz
200 gr tereyağı
200 gr şeker
2 yemek kaşığı pekmez
1/2 çay kasığı vanilya esansı
1 yumurta, hafif çırpılmış
500 gr karışık kuru meyve
100 gr limon portakal kabuğu rendesi
150 gr kiraz şekerlemesi, ikiye bölünmüş
100 gr haşlanmış badem, kıyılmış
20 cm. çapında ya da 18 cm. kare kalıbı yağlayıp, dip ve kenarlarına iki kat yağlı kağıt düşeyin. Kalıbın çevresine saracağınız kalın kahverengi kağıt pişme sırasında kekinizi fazla kararmaktan korur. Un ve tuzu eleyin. Tereyağı, şeker, pekmez ve vanilya esansını hafif ve kar gibi olana dek karıştırın. Yumurtaları ve bir yemek kaşığı unu da karıştırarak ekledikten sonra, kalan un ve meyvelerle bademleri iyice karıştırarak karışıma katın. Kalıba boşaltıp, tam ortasında bir çukur yapın. Soğuk fırında 3-4 saat pişirirken 3. satte kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Karışım kürdana bulaşmamışsa, kekiniz pişmiştir. Fırından alıp, hiç olmazsa 15 dakika kalıpta kaldıktan sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Keki yağlı kağıda sarıp, bir hafta hava geçirmeyen teneke kutuda sakladıktan sonra yenmesi için ortaya çıkarabilirsiniz.
|